Цитаты из книги 451° по Фаренгейту - страница 3
Всему своё время. Время разрушать и время строить. Время молчать и время говорить.
И многое будет неправильно, но многое окажется именно таким, как нужно.
Шире открой глаза, живи так жадно, как будто через десять секунд умрёшь. Старайся увидеть мир. Он прекрасней любой мечты, созданной на фабрике и оплаченной деньгами. Не проси гарантий, не ищи покоя — такого зверя нет на свете.
Вы сделали только то, чего не могли не сделать. Так должно было случиться.
Огонь — это вечное движение. То, что человек всегда стремился найти, но так и не нашёл.
Коли не хочеш, щоб людина стала нещасною чкрез політику, не сдавай їй роздивитися проблему з двох боків. Хай бачить лише один бік, а ще ліпше - жодного. Хай забуде, що існує така штука, як війна.
Напихайте людям голови інформацією, яку не можно перетравити; захаращуйте їх нічого не вартими "фактами", аби вони переситилися, аби відчували себе "чудово поінформованими". Тоді вони вважатимуть, що ДУМАЮТЬ, що РУХАЮСЬСЯ вперед, хоч насправді й стоять на місці. І вони будуть щасливі, бо ті факти не змінюються.
Дивися на все з подивом, живи так жадібно, ніби через десять секунд помреш. Намагайся побачити світ. Він прекрасніший за будь-яку мрію, створену на фабриці й оплачену грішми. Не проси гарантій, не шукай спокою – його зараз не існує на білому світі. А коли і є, то він родич мавпи-лінивця... До дідька! … Струсони дерево, хай то ледащо гепнеться об землю!
Коли не хочеш, щоб людина стала нещасною через політику, не давай їй роздивитися проблему з двох боків. Хай бачить лише один бік, а ще ліпше - жодного. Хай забуде, що існує така штука, як війна.
Не проси гарантий, не ищи покоя - такого зверя нет на свете. А если есть, так он сродни обезьяне-ленивцу, которая день-деньской висит на дереве головою вниз и всю свою жизнь проводит в спячке. К чёрту! Тряхни посильнее дерево, пусть эта ленивая скотина треснется задницей об землю.